Cruciale fase begint: 'Anderlecht vestigt hoop op twee achttienjarigen'

Cruciale fase begint: 'Anderlecht vestigt hoop op twee achttienjarigen'

31-03-2018 07:00
1

Voor Anderlecht start zondag Play-Off 1. De cruciale weken van paars-wit beginnen tegen KAA Gent. Volgens Het Nieuwsblad is de kans zeer reëel dat Hein Vanhaezebrouck tegen de Buffalo's in de basis opteert voor twee achttienjarige spelers.

Zonder zorgen begint Anderlecht niet aan Play-Off 1. De achterstand met Club Brugge bedraagt zes punten, Olivier Deschacht is niet meer welkom bij de A-kern, er zijn een hoop spelers geblesseerd en Adrien Trebel is geschorst. Achterin is Anderlecht het meest gewond. Kara Mbodji en Dennis Appiah liggen in de lappenmand.

Op rechts moet Vanhaezebrouck een oplossing vinden. Lang leek Massimo Bruno in de bovenste schuif te liggen, maar Vanhaezebrouck zou nu toch gaan gokken op Alexis Saelemaekers. Die Saelemaekers is van nature een middenvelder, maar werd door Emilio Ferrera omgetoverd tot rechtsback. Vooral offensief heeft de achttienjarige back kwaliteiten. Dit seizoen mocht hij één keertje opdraven in de hoofdmacht. Tegen STVV (1-0 verlies) viel hij in.

De andere achttienjarige in de basis bij paars-wit wordt Albert Sambi-Lokonga. Het broertje van Paul-José Mpoku mocht dit seizoen al vaker speler. Tegen Gent vervangt hij de geschorste Trebel.