Malinwa moet vrezen voor vertrekker: 'Hoop vroeg of laat op het buitenland'

Malinwa moet vrezen voor vertrekker: 'Hoop vroeg of laat op het buitenland'

28-03-2018 20:48

KV Mechelen vreest na de degradatie een pak spelers te zien vertrekken. Toch hoopt het enkele sterkhouders te kunnen overtuigen om nog langer te blijven. Bij Mats Rits lijkt dat nog moeilijk te gaan worden.

De middenvelder vertrok op jonge leeftijd naar Ajax. Een geslaagd passage werd dat niet. Toch hoopt hij ooit nog eens de kans te krijgen in het buitenland. "Vandaag ben ik nog altijd maar 24 jaar. Ik hoop dat ik vroeg of laat nog eens kan vertrekken naar een goede buitenlandse club", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Spijt van zijn keuze voor Ajax heeft hij niet. "Als je de kans krijgt om te tekenen bij een club als Ajax, dan doe je dat. De bedoeling was om me niet direct te lanceren bij de eerste ploeg, maar om in een goede omgeving mijn leerproces voort te zetten. Ikzelf gaf me alleszins de tijd, maar uiteindelijk verliep het niet zoals voorzien", zegt hij.

"Ik heb nogal wat blessures gehad. Ondertussen kon ik wel trainen met fantastische spelers, waardoor ik vooruitgang boekte. Ik beschouw dat nog altijd als een positieve ervaring", besluit de middenvelder.