Opmerkelijke boete voor Leipzig-middenvelder: 250 duizend euro voor vals rijbewijs

Opmerkelijke boete voor Leipzig-middenvelder: 250 duizend euro voor vals rijbewijs

24-03-2018 17:20

RB Leipzig-middenvelder Naby Keïta heeft een boete van liefst 250.000 euro opgelegd gekregen door het gerechtshof in de Oost-Duitse stad. De 23-jarige middenvelder uit Guinee, die in de zomer naar Liverpool vertrekt, reed rond met een vals rijbewijs op zak.

De vervalsing werd gemaakt in zijn thuisland, schrijft The Daily Mail. Keïta liep in december 2016 tegen de lamp en werd uiteindelijk aangeklaagd. Het hof in Leizpig heeft bevestigd dat het Keïta de reguliere boete van vijfduizend euro, vermenigvuldigd met vijftig, heeft opgelegd. De hoogte van de boete is afgestemd op het jaarsalaris van de middenvelder, dat ongeveer twee miljoen euro bedraagt.

Of Keïta nog van plan is om tegen de boete in beroep te gaan, is vooralsnog niet duidelijk. Het Duitse hof gaat de middenvelder niet strafrechtelijk vervolgen, waardoor hij gewoon kan blijven spelen in Leipzig. De 29-voudig international zal het seizoen afmaken bij de huidige nummer 6 van de Bundesliga, voordat hij voor ruim vijftig miljoen euro naar Liverpool vertrekt.