Cercle Brugge heeft nog werk aan de winkel: kampioen onderuit tegen KV Kortrijk

23-03-2018 19:14

Cercle Brugge promoveerde twee weken geleden terug naar de Jupiler Pro League. De spelers kunnen nog niet met vakantie, want er volgen voor de kampioen nog een reeks oefenwedstrijd om niet maandenlang zonder wedstrijdritme te zitten.

KV Kortrijk vormde vrijdag de eerste sparringspartner van De Vereniging. Trainer Francky Vercauteren begon met zeven spelers die de titel binnenhaalden, maar zag dat zijn ploeg het hoofd moest buigen voor Kortrijk: 1-3. Cercle Brugge kende nochtans wel een droomstart door na acht minuten via Reame al de score te openen.

Een reactie van Kortrijk, dat volgende week aan Play-Off 2 begint, liet tot kort voor de rust op zich wachten. Het was topschutter Chevalier die op aangeven van Ajagun de boordjes in evenwicht bracht. Met elf wissels aan de kant van Cercle en zes bij Kortrijk ging de tweede helft van start. Daarin maakte Kortrijk toch het verschil. D'Haene zette de Kerels in minuut 54 met een weergaloze knal op voorsprong, waarna Perbet pas in blessuretijd met een intikker de eindstand bepaalde.