Plan Verhaeghe wordt helemaal afgemaakt: Dat is gewoon niet rendabel

Plan Verhaeghe wordt helemaal afgemaakt: "Dat is gewoon niet rendabel"

22-03-2018 17:19
15

Het Eurostadion komt er niet, de Rode Duivels zoeken een stadion om wedstrijden in te spelen. Bart Verhaeghe gaf aan dat de Rode Duivels in stadions over het hele land zouden moeten spelen. Niet iedereen is daar fan van.

Dimitri Huygen, projectmanager van Euro 2020, vindt dat geen goed plan. "We hebben niet zozeer een nationaal stadion nodig, maar vooral een stadion in Brussel", zegt Huygen aan VRT News. "Naast andere nieuwe moderne stadions."

"Als de Rode Duivels niet in het Koning Boudewijnstadion spelen, maar in Luik of in Brugge, dan verliest de KBVB alleen al aan tickets zo'n 15 à 20.000 toeschouwers per wedstrijd. Een nieuw stadion in Brussel zou er ook voor zorgen dat Anderlecht niet langer in een verouderde infrastructuur moet spelen."

Roteren
Verhaeghe stelde voor om te roteren. Een slecht plan, oordeelt Huygen. "Roteren met de Rode Duivels is gewoonweg niet rendabel", geeft hij aan.

"Als de KBVB dan toch in verschillende stadions wil spelen, zouden ze beter opteren om per campagne te wisselen van locatie. Dan verdwijnen al de nadelen van het roteren. Zodra er overal nieuwe stadions verrijzen, kunnen de Duivels per campagne van 2 jaar in een ander stadion spelen", klinkt het.