Aanslag leidde tot Dortmund-vertrek: 'Hij zat niet in de bus en ik wel'

Aanslag leidde tot Dortmund-vertrek: 'Hij zat niet in de bus en ik wel'

Gepubliceerd: maandag 19 maart 2018 om 19:20ma 19-03-2018 om 19:20

Thomas Tuchel is mede door de nasleep van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund bij de club vertrokken. Dat zei de coach maandag tijdens de eerste dag van het proces tegen de man die verdacht wordt van de aanslag.

Tuchel denkt dat hij zonder het incident nog op de bank van Borussia Dortmund had gezeten. Volgens de coach, die werd opgevolgd door de inmiddels ook alweer vertrokken Peter Bosz, ontstond er een meningsverschil tussen hem en algemeen directeur Hans-Joachim Watzke. "Dat kwam waarschijnlijk omdat hij niet in de bus zat en ik wel. Dat zorgde namelijk voor een andere benadering, zonder hem daarop aan te willen vallen", zegt Tuchel in Duitse media.

De bus werd april vorig jaar geraakt door een bom op weg naar het stadion voor de wedstrijd in de Champions League tegen AS Monaco. Verdediger Marc Bartra brak daarbij zijn arm. Na overleg tussen de betrokken partijen werd het duel een dag later gespeeld, maar volgens Tuchel was dat veel te snel. "Dat had nooit mogen gebeuren. De spelers waren er mentaal zo slecht aan toe dat ze onmogelijk konden voetballen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws