Club Brugge-supporter laat zijn ongenoegen blijken: Is dat zoveel gevraagd?

Club Brugge-supporter laat zijn ongenoegen blijken: "Is dat zoveel gevraagd?"

maandag 19 maart 2018 om 10:30

Club Brugge domineerde tot dusver het seizoen, maar in Play-Off 1 zal het toch nog vol aan de bak moeten. De twaalf punten voorsprong op Anderlecht zijn herleid naar zes. Bijzonder pijnlijk, ook voor Gilles D. van supportersvereniging Blue Army. Hij kroop dan ook in de pen.

Veel fans van Club kunnen niet lachen met dat 'oneerlijke' systeem. "Ongelooflijk dat alle teams, ook Club, daar destijds mee ingestemd hebben. De hebzucht voor grotere TV gelden, werkte verblindend voor de mogelijke sportieve gevolgen."

"De enige die baat hebben bij het systeem van puntenhalvering, zijn de kleinere ploegen met een zo goed als maagdelijk palmares. Om ooit, dankzij die puntenhalvering, te kunnen profiteren van een dip van één van de grotere ploegen net tijdens die acht weken Play-Offs. Elke gelijkenis met bestaande ploegen berust helemaal niet op louter toeval". Een duidelijke verwijzing naar AA Gent dus.

Er is wel licht aan het einde van de tunnel. "Er wordt nu gesproken over een competitiehervorming. Het opnieuw afschaffen van de Play-Offs, en al zeker van de puntenhalvering. Maar de besprekingen rond die hervormingen, beginnen meer en meer gelijkenis te krijgen met de Belgische politiek. Veel geroep, veel verschillende meningen, grote uitspraken, en het is maar de vraag of er uiteindelijk werkelijk iets zal veranderen."

Gewone competitie
Deze fan wil duidelijk terug naar het klassieke systeem. "Een gewone, simpele, standaard, maar vooral eerlijke competitie. Zoals in alle andere landen. Zoveel is dat toch niet gevraagd? In elk ander Europees land was Club twee weken geleden al voor de derde keer in vier jaar tijd kampioen geworden… Niet slecht geboerd. Maar gelukkig maken ze het in België spannend, wie zou er anders nog naar TV kijken…"

"Voetbal in België moet de enige business zijn die ermee wegkomt om totaal niet te luisteren naar de wensen van haar klanten. Wij dus, de trouwe abonnees die elke match, elke maand en elk seizoen opnieuw trouw op post zijn. Want liefde maakt blind, en wij houden van onze Club. Dus gaan we ons er straks weer aan zetten. Onze opgebouwde voorsprong gehalveerd. Richting tafel. Alle jetons inzetten op Blauw-Zwart. En hopen dat de roulette ons gunstig gezind is."

Plaats een reactie

Diego A M +1687
maandag 19 maart 2018 om 10:38
Hij heeft gelijk maar het systeem bestaat al jaren. Het t is wel raar dat hij pas in de pen kruipt als zijn ploeg 12 punten voor stond.
[Reactie gewijzigd op maandag 19 maart 2018 om 10:38]
Vind ik leuk
Brubru +1812
maandag 19 maart 2018 om 10:47
Is iets wat ieder jaar in deze periode naar boven komt. Nu nog de reactie van de voorstanders van de puntendeling en we kunnen weer aan het circus beginnen.
Vind ik leuk
Hhti +538
maandag 19 maart 2018 om 11:06
FCB is nog nooit voorstander geweest van dit systeem, dan moet je nu de rollen niet proberen om te draaien! Het is en blijft gewoon oneerlijk voor gelijk welke club die dan voor stand op eind van de reguliere competitie. Het zou toch niet ogen kunnen dat een ploeg kampioen kan worden terwijl ze zich maar focussen op de laatste 3 maanden van de van het seizoen inbegrepen de POI!! Schandalig en zeer onrespectvol en onrechtvaardig tegenover gelijk welke ploeg die vooraan staat!!!
Vind ik leuk
calimeros +1302
maandag 19 maart 2018 om 12:36
zever in pakjes mannetje
Vind ik leuk
Patfey +3582
maandag 19 maart 2018 om 13:07
Dat gebeurt in hopen andere sporten ook, en dikwijls nog veel erger.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +9327
maandag 19 maart 2018 om 10:39
Bijna tien jaar na de invoering heeft die meneer door dat er een puntenhalvering is.. Jawadde.
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 10:39
Wie zegt dat de play-offs afgeschaft worden?
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 11:17
de jaren toen ze zelf een straat achter stonden heb ik u niet gehoord???
typisch voor een calimero....
Vind ik leuk
Toca +22236
maandag 19 maart 2018 om 11:21
Ze vinden altijd een reden om te bleiten.
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 11:49
Oei, onze titel steekt daar nog steeds. Toch eens naar een traumaspecialist gaan.
Vind ik leuk
Toca +22236
maandag 19 maart 2018 om 12:22
Heel juist.. die is toen hard aangekomen;-)
Vind ik leuk
Mckenzie +1947
maandag 19 maart 2018 om 13:04
Hopelijk steekt deze ook.
Vind ik leuk
azerty +1223
maandag 19 maart 2018 om 13:05
Koop een ploeg die net genoeg is om mee te draaien in de top 6. Haal tijdens de winter de nodige versterkingen zodat je top bent tegen PO. Puntjes delen dr 2 en je maakt nog volop kans voor de titel. Tijdens de zomer doe je uw dure winteraankopen terug van de hand en je kan systeem herhalen. Dus ik ben voorstander van afschaffing van PO en wintertransferperiode .
Vind ik leuk
Rebel +221
maandag 19 maart 2018 om 16:26
Hoe belachelijk kan je zijn,bestaat al jaren en is altijd spannend ,ploegen die hun best doen in Europa en zo punten verliezen in de competitie hebben zo nog een eerlijke kans.
Als je al je punten haalt tegen de kleinere ploegen kan je moeilijk een groot Kampioen zijn.
Play Off ' forever, voor iedereen gelijk
Vind ik leuk
blondel +1007
maandag 19 maart 2018 om 18:49
Dat het geen eerlijk systeem is,weten we allemaal.Maar het bestaat al 10 j ,dus leg u daar bij neer.Het ene jaar haalt de ene ploeg er voordeel uit en het andere jaar iemand anders.Waarom zeuren over iets met ieders of de meeste goedkeuring.
Vind ik leuk
Mighty +90
donderdag 22 maart 2018 om 10:32
Misschien wordt nu in de pen gekropen omdat het afgelopen seizoen wel heel duidelijk de nadelen van het hele systeem bloot legt? Zowel Anderlecht, Gent, Genk en Standard kenden een kwakkelseizoen met maandenlang gekrassel. En toch maken ze nu allemaal nog kans op de titel (de ene al wat meer dan de andere). Dat alles maakt de reguliere competitie eerder tot een lange trainingsperiode dan wat anders. Ik ben voorstander van Play-Offs, maar dan wel met behoud van de punten. En ok, ik ben nu wel Club-supporter, maar mijn standpunt zou volgend jaar identiek zijn indien een ander team 12 punten los staat.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Club Brugge-supporter laat zijn ongenoegen blijken: "Is dat zoveel gevraagd?"