De gouden aanpak van Vanderhaeghe loont bij Gent: Kan ze tevreden houden

De gouden aanpak van Vanderhaeghe loont bij Gent: "Kan ze tevreden houden"

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 23:49zo 18-03-2018 om 23:49

Onder Yves Vanderhaeghe is AA Gent een nieuwe ploeg. De coach maakte een paar opvallende keuzes en daar profiteert de hele ploeg van. De kern is bijzonder breed, maar Vanderhaeghe weet hoe ze tevreden te houden.

"Ik kan jongens tevreden houden, ik geef ze een uitleg waarom ze net wel of niet spelen. Match per match kan je het anders aanpakken", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Heb je een blok nodig, zet je een iets meer verdedigend middenveld. Heb je jongens nodig die met acties het verschil maken, dan zet je eerder iemand met individuele klasse", klinkt het.

Enkele spelers profiteerden al van de komst van Vanderhaeghe. Roman Yaremchuk is er daar één van. "Yaremchuk heeft het fantastisch gedaan. Als centrumspits, maar ook op de flank. Toen ik hem in de winterstage voor het eerst op rechts zette, schrok hij, maar soms speelt er eens eentje niet op zijn voorkeurspositie", aldus de coach van Gent.

Plaats een reactie

azerty +1433
maandag 19 maart 2018 om 07:18
Dat deed Hein in zijn eerste jaren ook.....zolang er resultaten zijn is iedereen content.Zijn de resultaten minder dan zijn er plots 22 trainers in een ploeg.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws