In het kort: Busjesmannen op het WK, Tielemans mag vieren

In het kort: Busjesmannen op het WK, Tielemans mag vieren

16-03-2018 23:19

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Videoref op het WK
Zoals verwacht zal er op het WK bij elke match een videoref aanwezig zijn. Dat bevestigde FIFA-voorzitter Gianni Infantino. De International Football Association Board (IFAB) keurde twee weken geleden al goed dat er in Rusland mocht gewerkt worden met een Video Assistent Referee (VAR). Vrijdag keurde de FIFA de beslissing goed. De videoref kan in Rusland ingrijpen om doelpunten goed te keuren, penaltyfases herbekijken, rode kaarten te bevestigen of ontkrachten of bij ‘mistaken identities’.

Monaco wint
In de strijd om de tweede plaats in de Ligue 1 deed Monaco een goede zaak. Het won met 2-1 van Lille. Stevan Jovetic besliste de match met een fraaie lob. Na een kwartier had Lebo Mothiba de bezoekers op voorsprong gemaakt. Rony Lopes zorgde voor de 1-1. Bij Monaco speelde Youri Tielemans de hele match.