Anderlecht worstelt met sterkhouder: Momenteel niet goed in zijn vel

Anderlecht worstelt met sterkhouder: "Momenteel niet goed in zijn vel"

15-03-2018 10:15
11

Anderlecht heeft in de laatste drie wedstrijden te volle pot gehaald, maar Leander Dendoncker komt nog steeds niet uit de verf. De Rode Duivel moet volgens Eric Van Meir vooral wennen aan zijn nieuwe positie.

Dendoncker wordt dit seizoen vooral ingezet als verdediger, en dat vergt toch een aanpassing. Van Meir vindt hoe dan ook dat hij opnieuw moet opgeroepen worden voor de Rode Duivels.

"Dendoncker blijft een talent. Een nieuwe selectie kan zijn vertrouwen boosten, want momenteel zit hij niet goed in zijn vel. Zijn troef is dat hij polyvalent is. Leander kan als een van de enigen zowel middenvelder als verdediger zijn", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

"Hij kan de twee posities aan, maar als verdediger doorloopt hij nog een leerproces. Soms gaat hij te enthousiast in duel en dan is er geen rugdekking meer. Dat probleem had hij nooit als middenvelder. Zijn enorme actieradius komt achteraan ook minder tot zijn recht. Hij kan niet meer box-to-box gaan zoals tegen Man United vorig seizoen. Daar was hij outstanding als middenvelder."