Standard krijgt veeg uit de pan: Uitspraak van een kleine club

  Standard krijgt veeg uit de pan: "Uitspraak van een kleine club"

  Gepubliceerd: maandag 12 maart 2018 om 12:45ma 12-03-2018 om 12:45

  Na een razend spannende slotspeeldag heeft Standard toch nog Play-Off 1 gehaald. Reden voor een feestje, maar voor Peter Vandenbempt is dat maar normaal. Hij vindt dat de ambities nu wat hoger mogen zijn.

  Op Sporza geeft Vandenbempt aan dat de euforie te vroeg komt. "Standard versierde gisteren in Oostende het laatste POI-ticket. Dat Standard blij is met POI is geheel logisch. Er was enorm veel druk om er na twee jaar afwezigheid weer bij te zijn. En dus neem ik aan dat het toch vooral opluchting is in Luik, want voor Standard geldt eigenlijk hetzelfde als vorige week voor Racing Genk: Play-Off 1 halen is eigenlijk geen prestatie voor een club met de middelen van de Rouches."

  Coach Ricardo Sa Pinto heeft nog werk voor de boeg. "Trainer Sa Pinto triomfeerde gisteren in Oostende. Dat is hem van harte gegund. Ik lees dat dit het grote gelijk is van de coach, maar je kunt je net zo goed afvragen waarom dit Standard met dit spelersmateriaal en deze middelen tot in de tweede helft van de laatste wedstrijd weer heeft moeten wroeten om clubs als Antwerp en KVK af te houden."

  Standard zou volgens Vandenbempt nog makkelijk een plaats kunnen winnen. "Ik lees dat er nu Standard-spelers zijn die zeggen dat ze iedereen in POI gaan ambeteren. Dat is de uitspraak van een kleine club in de top 6, vind ik. Een grote ploeg als Standard moet resoluut de top 3 ambiëren. Met de mentaliteit en strijdlust - die Sa Pinto er zeker ingebracht heeft - en met een speler als Carcela die het verschil kan maken, is dat een gewettigde ambitie."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws