UPDATE: Antwerp zal Batubinsika dan toch moeten missen

UPDATE: Antwerp zal Batubinsika dan toch moeten missen

02-03-2018 18:25
1

Antwerp heeft het de laatste weken al niet gemakkelijk, maar op de koop toe zou het de komende speeldagen coach Laszlo Bölöni én verdediger Dylan Batubinsika moeten missen. Voor die laatste wordt er echter in beroep gegaan.

Batubinsika moest voor de Geschillencommissie verschijnen na een gevaarlijke tackle op Dieumerci Ndongala van Racing Genk. De Fransman beargumenteerde dat het zijn eerste rode kaart ooit was en dat hij enkel oog voor de bal.

De commissie volgde dat gedeeltelijk: het parket vroeg drie speeldagen schorsing, maar de Geschillencommissie gaf twee speeldagen effectief en twee voorwaardelijk. Antwerp hoopt echter op nog een lichtere straf: vrijdagmiddag verschijnt Batubinsika daarom opnieuw.

Bölöni werd door ref Wim Smet dan weer naar de tribunes gestuurd na aanhoudende kritiek op de spelleiding. Hij hield echter contact en stond bij de rust zelfs in de kleedkamer van Antwerp. Bovendien telefoneerde hij met assistent Wim De Decker. Bölöni bood in een brief zijn excuses aan, maar Antwerp gaat niet in beroep tegen de twee wedstrijden schorsing die hij gekregen heeft. Hij mist zo de matchen tegen Eupen en Anderlecht.

Update 02/03, 18.25 uur: Het beroep van Antwerp heeft niet heel veel opgeleverd. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste dat Batubinsika een schorsing krijgt van drie speeldagen. Twee daarvan zijn effectief. De schorsing gaat in vanaf vrijdag. Antwerp mist zijn speler dus tegen Eupen en Anderlecht. Er werd ook een boete van 1.200 uitgesproken.