Coucke heeft goesting om zich te smijten, maar.. ''Ik zit in soort niemandsland''

Coucke heeft goesting om zich te smijten, maar.. ''Ik zit in soort niemandsland''

25-02-2018 11:50
2

Marc Coucke kreeg zaterdagavond een mooi afscheid bij KV Oostende. De voorzitter zag zijn 'Weireldploegske' bij zijn laatste match met 2-0 zegevieren tegen Sint-Truiden. Vanaf zondag ligt de focus volledig op Anderlecht.

Coucke neemt per 1 maart het stokje over van Roger Vanden Stock en beseft dat hem een grote uitdaging staat te wachten. Die gaat hij alvast allerminst uit de weg. ''Er wacht mij heel veel werk. Ik heb er zin in. Ik heb echt goesting om mij te smijten'', vertelt hij voor de camera van VTM Nieuws.

De toekomstig voorzitter van Anderlecht vraagt echter om tijd en geduld. “Geef mij wat tijd om er mijn eigen stempel op te drukken. Jullie weten ook dat geduld niet mijn sterkte is. Het is dus geen tienjarenplan. Het potentieel van Anderlecht is ongelooflijk, maar momenteel is het niet allemaal perfect. Soms moet je gewoon durven zeggen dat we er veel werk zullen hebben'', aldus Coucke.

Het zal overigens nog even duren voordat de nieuwe koers van Coucke zichtbaar wordt. ''Ik zit nu in een soort niemandsland. Ik mag wel beginnen met wat rondkijken, maar moet wellicht nog enkele weken wachten voordat ik echte beslissingen mag nemen. Ondertussen mag ik wel al wat rondkijken en analyseren.” 

Lees ook: Is Coucke begonnen aan wraakactie? "Hij dacht: die trek ik een kloot af"