Ik vind Dembélé één van de meest ongelooflijke talenten uit de voetbalhistorie

"Ik vind Dembélé één van de meest ongelooflijke talenten uit de voetbalhistorie"

23-02-2018 16:32
3

Mousa Dembélé maakt de laatste weken indruk op vriend en vijand, niet in het minst op zijn eigen coach, Mauricio Pochettino. Die haalt in een interview met Talksport de allergrootste superlatieven boven voor de Rode Duivel.

"Ik zei je eerder al dat hij een genie is", aldus de Argentijn, die vervolgens een bijzonder straffe vergelijking bovenhaalt. "Ik plaats hem naast jongens als Ronaldinho, Maradona, Okocha ... Ik had het geluk om met die jongens te kunnen samenspelen. Voor mij is hij één van de meest ongelooflijke talenten uit de voetbalgeschiedenis."

Toch heeft Dembélé minder zijn stempel gedrukt dan een Ronaldinho of Maradona. Heeft de linkspoot dan te weinig uit zijn carrière gehaald? Pochettino weet hoe onze landgenoot een nóg grotere loopbaan zou gehad kunnen hebben. "We zeggen hem altijd: 'Als we je hadden binnengehaald als je achttien of negentien was, zou je één van de beste spelers ter wereld geworden zijn.' Ik had het fantastisch gevonden om met hem te kunnen werken hebben op de leeftijd van achttien."