Hervorming JPL: Club en Anderlecht tegenover elkaar, wordt Coucke bruggenbouwer?

Hervorming JPL: Club en Anderlecht tegenover elkaar, wordt Coucke bruggenbouwer?

22-02-2018 06:55
7

Het is nog onduidelijk hoe de Jupiler Pro League er binnenkort gaat uitzien. Het is wel glashelder dat de 24 profclubs in ons land nog lang niet op dezelfde lijn zitten. Momenteel zijn er twee grote kampen, kamp Anderlecht en kamp Club Brugge. De inzet? Het al dan niet afvoeren van de Play-Offs. 

Bij Club Brugge wil men de Play-Offs graag zien verdwijnen. Er zou een competitie komen met 18 of 20 clubs. Standard is de enige andere topploeg die die formule steunt, schrijft Het Nieuwsblad. Ook de 'mindere goden uit 1A' lijken gewonnen voor het voorstel van Bart Verhaeghe.

De ploegen uit 1B moeten niks hebben van het plannetje Verhaeghe. De Proximus League lijkt immers zo te verdwijnen en dat betekent ook dat er ploegen uit 1B gaan verdwijnen. Het zou gaan om vier of zes clubs die hun profstatuut verliezen.

Formule met veertien ploegen en Play-Offs
Anderlecht pleit dan weer voor een nog kleinere competitie met amper veertien ploegen in 1A en toen ploegen in 1B. Paars-wit wil de Play-Offs ook behouden. Genk, Gent en KV Oostende zitten momenteel in het Anderlecht-kamp. De clubs uit 1B zijn ook fan.

Momenteel zijn er meer voorstanders voor het idee van Anderlecht dan voor het idee van Club Brugge. Toch kan dat snel veranderen. Mogelijk heeft Marc Coucke de sleutel in handen. Ondanks dat hij nu nog in het 'Anderlecht-kamp' zit, kan daar snel verandering in komen.

'Het zou zomaar kunnen dat Coucke zich straks aansluit bij het kamp-Verhaeghe. De Pro League wil zo snel mogelijk duidelijkheid en CEO Pierre François gaat nog eens spreken met alle clubs. Maar aangezien het nu toch pas voor 2020 is, kan een beslissing nog maanden op zich laten wachten', laat Het Nieuwsblad weten.