'Standard en Genk vallen uit de boot, Antwerp en Kortrijk mogen vieren'

'Standard en Genk vallen uit de boot, Antwerp en Kortrijk mogen vieren'

19-02-2018 15:20
2

Met nog drie speeldagen te gaan belooft het nog een spannend einde van de reguliere competitie te worden. Heel wat ploegen strijden nog om dat plekje in Play-Off 1. Volgens Kick&RushLab zijn dit de grootste kanshebbers.

Club Brugge en Charleroi zijn door de resultaten dit seizoen al 100% zeker van deelname aan Play-Off 1. Datzelfde kan bijna gezegd worden van RSC Anderlecht, dat vrijwel honderd procent zeker is van een plekje. Daarachter blijft het toch nog een grote strijd om die laatste plekjes.

De kans dat Gent er nog uitvalt, lijkt bijzonder klein. Het heeft dan rond de 70% kans om bij de eerste zes te eindigen. Volgens Kick&RushLab vervolledigen Kortrijk en Antwerp uiteindelijk nog de top zes op het einde van dit reguliere seizoen.

Ondanks de betere resultaten de laatste weken halen Genk en Standard het dus niet. Ook Sint-Truiden en Waasland-Beveren halen Play-Off 1 niet meer.

Degradatiestrijd
Naast de strijd om Play-Off 1 is er ook nog de degradatiestrijd. Mathematisch kunnen enkel Lokeren, Mechelen en Eupen nog op de laatste plek eindigen. Lokeren wordt het zo goed als zeker niet. Na het knappe resultaat tegen Gent is de kans op degradatie voor Malinwa gedaald tot bijna twintig procent.

Eupen zou de grootste kanshebber zijn om te degraderen. Met wedstrijden tegen Lokeren, Antwerp en Moeskroen belooft het nog spannend te worden voor de Panda's.