Arrogantie bij AA Gent? Ze liepen een beetje naast hun schoenen

Arrogantie bij AA Gent? "Ze liepen een beetje naast hun schoenen"

19-02-2018 10:23
1

AA Gent is zondag niet verder geraakt dan 2-2 tegen KV Mechelen. In een slappe eerste helft kwam het zelfs 0-2 achter. Peter Vandenbempt weet dat de vele thuiszeges een beetje naar het hoofd zijn gestegen.

Gent leek thuis lange tijd ongenaakbaar, maar Mechelen hielp hen uit die droom. "Het lag aan te veel zelfvertrouwen. Ze waren daar een beetje naast hun schoenen gaan lopen, heb ik gelezen. Er was een duidelijk gebrek aan scherpte ook in de eerste helft", vertelt hij bij Sporza.

Van de andere kant speelden de bezoekers gewoon goed. "Ik wil ook zeker de verdienste van KV Mechelen onderstrepen. Net als op Anderlecht stond de ploeg van Dennis van Wijk heel goed, was er een prima strijdplan en werd alles goed uitgevoerd, waardoor Gent problemen kreeg. KV Mechelen is onder Van Wijk in elk geval weer een strijdbaar elftal geworden. Zekerheid biedt dat niet, maar het kan wel de sleutel zijn in de strijd om het behoud. 

AA Gent kon zich na de pauze herpakken. "Gent heeft het in de tweede helft wel heel goed gedaan. Opvallend: met 3 verdedigers, dichter bij het systeem dat onder Hein Vanhaezebrouck niet meer marcheerde en afgevoerd moest worden. Volgens trouwe Gent-watchers speelde Gent na de rust zijn beste helft onder Yves Vanderhaeghe. Zo zie je maar.

Geestig?
Gent heeft zo de kans gemist om hun ex-trainer in te halen. "Spijt was er achteraf natuurlijk wel in Gent, want met 3 punten erbij stond het nu zowaar voor Anderlecht. En Anderlecht is natuurlijk Hein Vanhaezebrouck. En hoewel niemand in Gent dat hardop zal zeggen, zouden ze dat in Gent wel heel erg geestig vinden."