Extra moeilijkheid voor KV Mechelen in degradatiestrijd: tweetal niet in Gent

Extra moeilijkheid voor KV Mechelen in degradatiestrijd: tweetal niet in Gent

14-02-2018 15:25
2

KV Mechelen staat nog steeds voor een loodzware klus om degradatie te ontlopen, maar heeft zichzelf alvast een laatste strohalm bezorgd door concurrent KAS Eupen te kloppen (1-0). Dit weekend wordt echter andere koek.

De Kakkers vervolgen 'operatie redding' immers op bezoek bij AA Gent. Een helse verplaatsing, want de Oost-Vlamingen winnen onder Yves Vanderhaeghe alles in de eigen Ghelamco Arena. Bovendien heeft Dennis Van Wijk nog wat slecht nieuws gekregen. Twee spelers zullen de bus richting Gent niet opstappen, weet Het Nieuwsblad te melden.

Verdediger Uros Vitas, zelf ex-Buffalo overigens, blijft maar sukkelen met de knie. Dat letsel speelt hem langer parten dan verwacht. Voor hem komt de confrontatie met zijn ex-club dus te vroeg. Datzelfde geldt voor Andy Kawaya. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht liep enkele jaren terug een erg zware blessure op, waarna er schroeven in zijn been geplaatst werden. Die hebben de dokters er nu uitgehaald. Daardoor staat Kawaya even aan de kant.

Overigens is KV Mechelen niet de enige staartploeg met blessurezorgen. Bij rechtstreekse concurrent Eupen is de schade zelfs nog groter.