UPDATE: 'Ex-spits van KV Kortrijk moet hopen op China'

UPDATE: 'Ex-spits van KV Kortrijk moet hopen op China'

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 13:00ma 12-02-2018 om 13:00

Lars Veldwijk is maandag niet van de partij bij de training van FC Groningen. De ex-spits van KV Kortrijk weigerde zondagmiddag tegen ADO Den Haag in te vallen en gaat naar aanleiding van dit incident om de tafel met de beleidsbepalers van de Noorderlingen.

Volgens het Dagblad van het Noorden kan er in de loop van de middag een verklaring van de club worden verwacht over de vermeende werkweigering van Veldwijk. Of FC Groningen door wil met de spits, is vooralsnog onduidelijk. De Noord-Hollander met de Zuid-Afrikaanse nationaliteit is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Groningen en heeft nog een contract tot de zomer van 2020.

Technisch manager Ron Jans (ex-Standard) liet eerder op de dag al weten dat een verzoening tussen Veldwijk en trainer Ernest Faber vooralsnog niet in de lucht hangt. Veldwijk zelf ontkende zijn werkweigering, maar volgens Voetbal International maakte de 26-jarige spits wel degelijk wegwerpgebaren, die opgemerkt zijn door de assistenten van Faber.

Update 13.00: Veldwijk lijkt zijn langste tijd in Groningen gehad te hebben. Volgens De Telegraaf heeft de clubleiding besloten dat de spits geen toekomst meer heeft bij de club en dat een transfer het beste is voor beide partijen. De transfermarkt is in de Verenigde Staten, China en diverse Europese landen nog geopend en FC Groningen hoopt een dezer dagen nog een vertrek van Veldwijk te kunnen realiseren.

Plaats een reactie

Hyperdrive +424
maandag 12 februari 2018 om 13:02
Veld"kwijt".
Vind ik leuk
maandag 12 februari 2018 om 16:26
Als die ook al naar China geld kan scheppen haal ik onmiddellijk mijn voetbalschoenen terug vanonder het stof!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws