'Bayern München kiest opvallende piste voor nieuwe doelman'

'Bayern München kiest opvallende piste voor nieuwe doelman'

10-02-2018 17:15
1

Jasper Cillessen wordt volgens Spaanse media nadrukkelijk in de gaten houden door de Europese top. Mundo Deportivo schrijft dat de Nederlander op het verlanglijstje staat van Bayern München, Chelsea en Manchester United.

Hasan Salihamidzic, technisch directeur van Bayern, heeft Cillessen al een tijdje op het oog. Hij wordt in Duitsland gezien als de mogelijke opvolger van Manuel Neuer. Bayern wilde eerst Marc-André ter Stegen hebben, maar het prijskaartje van 170 miljoen euro is de club iets te gortig. Cillessen heeft volgens Mundo Deportivo een vastgestelde afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract staan en is mede daarom een aantrekkelijkere optie. Cillessen zou op keepersvlak ook veel gemeen hebben met Neuer.

Maar Bayern heeft concurrentie, want in Spanje wordt ook gemeld dat Chelsea en Manchester United achter Cillessen aan zitten. Chelsea en United wachten af of Thibaut Courtois en David de Gea, hun respectievelijke doelmannen, een transfer gaan maken. In dat geval zou Cillessen een serieuze optie zijn. Joe Hart (West Ham United) is naar verluidt ook in beeld.

Een andere Spaanse krant, Sport, meldt dat Cillessen het met zijn familie ondanks zijn reserverol erg naar zijn zin heeft bij Barcelona. De doelman is stand-in achter Ter Stegen en is in ieder geval verzekerd van de bekerwedstrijden. Sport schrijft dat Cillessen van plan is om 'jaren' in Catalonië te blijven, tenzij er een 'project op het allerhoogste niveau' voorbij komt.