Club-doelman moet het ontgelden: Ik zou voor hem gekozen hebben

Club-doelman moet het ontgelden: "Ik zou voor hem gekozen hebben"

05-02-2018 14:30
3

De kritiek op Vladimir Gabulov is groot. De doelman van Club Brugge kreeg tegen Charleroi drie doelpunten om de oren, vooral die eerste twee waren volgens velen absoluut te vermijden. De roep om Kenneth Vermeer wordt steeds luider.

Geert De Vlieger, gewezen doelman van de Rode Duivels, vindt dat de Rus zeker een aandeel heeft in de vele tegendoelpunten. "Dat Club Brugge de laatste tijd zoveel doelpunten slikt, daar heeft de doelman ook iets mee te maken, denk ik. Hoe meer ik hem bezig zie, hoe slechter hij wordt", reageert bij Sports Late Night.  

"Dat gevoel krijg je toch hé. Bij het eerste doelpunt van Charleroi is hij wat ongelukkig. Er wordt eerst niet goed uitverdedigd en dan lijkt die bal licht af te wijken op Scholz. Alleen gaat Gabulov al heel snel anticiperen op die verste hoek en laat hij zich verrassen", gaat De Vlieger verder. 

Te traag
Bij het tweede doelpunt ging Gabulov al helemaal niet vrijuit, aldus de ex-doelman van Club Brugge. "Als je dan nog zo'n tweede goal slikt ... Op dat schot van Hendrickx reageert hij te traag. Hij zet zich niet af terwijl hij nochtans alle tijd heeft om een tussenstapje te zetten en zich af te duwen, maar dat doet hij niet."

"Als ik dan vergelijk met zijn collega aan de overkant Penneteau, wiens naam tijdens de winterstop ook in Brugge viel, dan zou ik toch voor hem gekozen hebben", besluit De Vlieger.

LEES OOKMulder stelt zich serieuze vragen bij Gabulov: ''Wat staat er in het doel?''