Buitenkans voor Anderlecht? Deze bekende spitsen zijn gratis op te halen

Buitenkans voor Anderlecht? Deze bekende spitsen zijn gratis op te halen

04-02-2018 08:00
10

Anderlecht heeft op de laatste dag van de transfermercato nog Lazar Markovic gehaald, een flankaanvaller. De landskampioen was echter eerder op zoek naar een centrumspits. Deze spelers zijn transfervrij en kunnen dus nog buiten de transferperiode worden opgehaald.

Michiel Kramer
Deze boomlange spits was dit seizoen actief bij Feyenoord, maar zijn contract werd daar ontbonden. De druppel voor Feyenoord was dat hij tijdens een wedstrijd een broodje kroket ging halen. Geen voorbeeld van een perfecte mentaliteit dus, maar zijn doelpuntenproductie kan er zeker mee door. Bij Feyenoord scoorde hij er 18 in 55 wedstrijden, bij zijn vorige club ADO Den Haag 24 op 58.

Oleksandr Gladky
Gladky was twee jaar geleden nog spits bij Shakhtar Donetsk, waar hij toch vijftien doelpunten maakte in 36 wedstrijden. De laatste jaren gaat het echter minder met hem. Zowel bij Dinamo Kiev als bij Karpaty Lviv presteerde hij weinig, waardoor de dertigjarige spits nu terug op de markt is. 

Anthony Stokes
Stokes maakte vooral carrière bij Celtic, waar hij liefst 59 goals kon maken in 135 wedstrijden. Dit seizoen maakte hij nog zeven doelpunten voor het kleinere Hibernian, maar die club verliet hij in onderling overleg. Hij heeft ook negen interlands voor Ierland op zijn palmares.

Valeri Bojinov
Een echte clubhopper die op zijn 31ste al liefst veertien teams heeft gehad. Ooit was hij veertien miljoen euro waard, de prijs die Fiorentina voor hem heeft betaald. Hij heeft ook nog gespeeld bij Juventus en Manchester City. Zijn laatste club was Lausanne Sport, waar hij amper zeven wedstrijden speelde en niet scoorde.

Ruud Boymans
Deze Nederlander werd in zijn carrière vaak tegengehouden door blessures. Hij heeft op zijn 28ste al gespeeld bij VVV, AZ, NEC, Willem II en Utrecht. Hij zit echter zonder contract sinds zijn vertrek bij Al-Shabab. In Nederland heeft hij 38 keer gescoord op 89 wedstrijden.

Mirko Vucinic
De inmiddels 34-jarige Montenegrijn heeft geen club meer sinds hij van het toneel verdwenen bij Al-Jazira. Daarvoor was hij al een gevreesde spits bij onder meer Roma en Juventus. Hij heeft ook 45 caps op zijn actief staan voor Montenegro.