'Grote plannen Wenger: Arsenal wil topkeeper, verdedigers én Braziliaans talent'

'Grote plannen Wenger: Arsenal wil topkeeper, verdedigers én Braziliaans talent'

02-02-2018 08:30
4

Arsenal beleefde een hectische transfermaand, maar de blik in Londen gaat nu alweer op de zomer. The Gunners willen onder meer het aanbod in de verdediging en onder de lat verversen.

Volgens The London Evening Standard is de kans groot dat David Ospina aan het einde van het seizoen vertrekt, terwijl Petr Cech steeds meer onder vuur komt te liggen. De Tsjech blunderde onlangs opzichtig in het duel met Swansea City. De verwachting is dat Arsenal op zoek gaat naar een nieuwe doelman, waarbij Jan Oblak hoog op het verlanglijstje staat.

De renovatie van de defensie geniet komende zomer prioriteit. Manager Arsène Wenger waagde in januari tevergeefs een poging voor Jonny Evans en klopt na dit seizoen waarschijnlijk opnieuw aan bij West Bromwich Albion. Ook Kostas Manolas van AS Roma geniet al langer interesse van Arsenal.

Ook wil Wenger aanvallende versterking. Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan kwamen als vervangers van Alexis Sánchez naar het Emirates Stadium, maar ook Malcolm is nog in beeld. Het grote Braziliaanse talent maakt dit seizoen furore bij Bordeaux.

Voor Arsenal hangt evenwel veel af van de prestaties dit seizoen. Alleen als de Londenaren zich plaatsen voor de Champions League, lijkt het mogelijk om wereldtoppers als Oblak te strikken.