Jong Anderlecht haalt heel zwaar uit, AA Gent pakt de zege in topper

Jong Anderlecht haalt heel zwaar uit, AA Gent pakt de zege in topper

22-01-2018 21:15
3

Ook de beloften schieten na de winterstop terug in actie, en Anderlecht en AA Gent hebben dat bijzonder goed gedaan. Beide clubs hebben overtuigend gewonnen.

Bij Anderlecht werd het zelfs 6-1 tegen KV Mechelen. Mohamed Dauda, voor de winterstop al topschutter bij de beloften, ging op zijn elan voort en scoorde weeral drie doelpunten. Eén ervan was wel een penalty. Nu Anderlecht met een schrijnend gebrek aan spitsen zit, zou Dauda een snelle oplossing kunnen zijn. Tony Amrani (2x) en Nelson Azevedo scoorden de andere goals. Trova Boni milderde nog voor de bezoekers.

Ook de beloften van AA Gent haalden meteen uit en zetten Racing Genk op een 0-3 achterstand via Lloci, Sarda en Koita. Via een strafschop kon Racing Genk uiteindelijk wel nog iets terugdoen. Het was zowaar vergeten spits Bjedov die in minuut 88 de 1-4 maakte, maar nog was het doelpuntenfestijn niet voorbij. Genk kon op het laatste nippertje nog de 2-4 maken.

In de winterstop wordt de beloftencompetitie overigens in twee gesplitst. De beste acht spelen nog Play-Offs, waarbij de punten terug op nul worden gezet. De punten van voor de winterstop hebben dus geen belang meer. Jammer voor Standard, dat het sterkste parcours aflegde voor de winter.