Clement ziet positieve punten: 'Zelfs met tien zijn we nooit weggespeeld'

Clement ziet positieve punten: 'Zelfs met tien zijn we nooit weggespeeld'

21-01-2018 22:30
2

Philippe Clement heeft de Genkse motor nog niet aan de praat gekregen. De Limburgers verloren zondagavond met 0-1 van Anderlecht en blijven aanmodderen in de middenmoot. Clement zag zijn team een uitstekende eerste helft spelen, maar na de rode kaart voor Malinovski kon Genk geen vuist meer maken.

"We kwamen ongelukkig achter", vertelde de Genk-coach aan Sporza. In de tweede helft wilden we vol voor de gelijkmaker gaan, maar dan krijgen we die tweede gele kaart. Ik heb de beelden niet gezien, maar al mijn spelers zeiden dat er de eerste helft een rode kaart moest zijn (voor Kums, red.) voor een fout op Malinovski. Ik weet niet of dat klopt, maar het zijn wel bepalende fases."

Toch ziet Clement ook positieve punten na het nipte verlies. "Ik heb wel veel inzet gezien van mijn ploeg. Jongens die tot de krampen bleven lopen. Er zijn nog een paar momenten geweest waar we konden gelijkmaken, maar dat spelers nog te veel twijfelen om zelf te trappen. Maar zelfs met tien zijn we niet weggespeeld door Anderlecht", besloot de coach van Genk.