OFFICIEEL: Vergeten Belg maakt overstap naar Israëlische grootmacht

OFFICIEEL: Vergeten Belg maakt overstap naar Israëlische grootmacht

21-01-2018 12:08

Onze landgenoot Marvin Peersman zijn we de afgelopen seizoen wat uit het oog verloren, maar heeft wel een straffe transfer weten te versieren. De 26-jarige verdediger verruilt de Nederlandse tweedeklasser SC Cambuur Leeuwarden voor het Israëlische Hapoel Tel Aviv.

Cambuur Leeuwarden bracht het nieuws zelf naar buiten via de officiële kanalen. ''Marvin Peersman gaat SC Cambuur per direct verlaten. De linkerverdediger maakt de overstap naar Hapoel Tel Aviv, dat uitkomt op het tweede niveau van Israël'', klinkt het. Enkel de medische keuring kan nog roet in het eten gooien volgens Cambuur.

Peersman beleefde in 2009 bij SK Beveren zijn doorbraak in het profvoetbal. Na één seizoen in de hoofdmacht te hebben gespeeld, werd de jeugdinternational opgepikt door Royal Antwerp FC. Bij de The Great Old was hij snel een vaste waarde, maar in het tweede jaar raakte hij op een zijspoor. Zijn contract werd niet verlengd en daarop vertrok hij transfervrij naar het Nederlandse FC Dordrecht om vervolgens nog voor Cambuur uit te komen.

De vleugelverdediger staat nu voor een nieuw avontuur in zijn loopbaan. Hapoel Tel Aviv geldt als één van de grootste en populairste clubs van Israël. De club werd liefst veertien keer kampioen van het land. Door financiële problemen kreeg de grootmacht in het seizoen 2016/17 negen strafpunten, waardoor een schokkende degradatie een feit was. Hapoel staat momenteel bovenaan in de tweede afdeling en Peersman moet bijdragen aan een snelle terugkeer op het hoogste niveau.