Vanhaezebrouck moet wachten op het fiat van Vanderhaeghe, deadline uitgesteld

Vanhaezebrouck moet wachten op het fiat van Vanderhaeghe, deadline uitgesteld

20-01-2018 08:14
3

RSC Anderlecht is nog op zoek naar versterking. Paars-wit denkt aan Thomas Foket, maar die staat nog niet meteen in Brussel.

Het bestuur van KAA Gent gaat niet moeilijk doen als het op de transfer van Foket aankomt. De Buffalo's willen de verdediger met het oog op het WK niks onthouden. Toch heeft Yves Vanderhaeghe het laatste woord. Hij beslist of Foket in de Ghelamco Arena blijft of niet.

Voorzitter Ivan De Witte laat Vanderhaeghe beslissen of Foket past in zijn plannen. Is dat niet? Dan is een transfer bespreekbaar. "We hebben het er intern over gehad, maar momenteel is het te vroeg. We hebben nog geen enkele match gespeeld, dan kun je weinig beslissen", stelt De Witte in Het Nieuwsblad.

Deadline
La Capitale schrijft dat Vanderhaeghe tot 28 januari heeft om te beslissen over het lot van Foket. Dit weekend laat Vanderhaeghe tegen Lokeren Foket alvast spelen op zijn favoriete positie aan de rechterkant.

"Ik heb afgelopen week een kordate aanpak gezien van Foket op training", aldus Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. "Hij is geconcentreerd en gedraagt zich als een basisspeler. Kort na zijn revalidatie wilde hij de zaken misschien wat versnellen en forceren, dat zie ik nu niet meer."