'Binnenspringen in het café van de harde kern van Club ga je mij niet zien doen'

'Binnenspringen in het café van de harde kern van Club ga je mij niet zien doen'

19-01-2018 21:52
2

Procureur Yves Segaert-Vanden Bussche is de man die het hooliganisme moet proberen tegen te houden in ons land. Segaert-Vanden Bussche zelf is naar eigen zeggen supporter van Club Brugge, maar dat maakt hem niet geliefd bij de harde kern van Club.

Segaert-Vanden Bussche werd eind jaren '90 de man die alle dossiers rond voetbalgeweld moest beheren. Als supporter van Club Brugge blijkbaar geen al te makkelijke taak. "Ik supporters al voor Club, én voor KV Oostende sinds ik tien jaar ben", zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

"Ik ga zoveel mogelijk kijken in het stadion, maar dan wel bij de commandopost van de politie. Dicht bij mijn 'cliënteel', maar veilig genoeg", lacht hij. Door zijn affiniteit voor Club, kent hij de hooligans van Blauw-Zwart ook bijzonder goed.

De Brugse harde kern
"De harde kern van Brugge is zeer gestructureerd. Er zijn divisies over het hele land en bij een uitwedstrijd is de divisie van die regio verantwoordelijk voor de organisatie van knokpartijen. Ze hebben contactpersonen bij andere harde kernen, wisselen nummers uit. Vroeger spraken ze af op een geheim internetforum, nu zijn er chatgroepen op Whatsapp."

Ondanks zijn voorliefde voor Club, is hij niet geliefd bij de harde kern van de Bruggelingen. "Eens binnen springen in 't Putje, het café van de harde kern van Club, dat ga je mij niet snel zien doen. Ze mogen mij wellicht met de ambulance komen halen", besluit hij.