'Vijf miljoen voor Stanciu blijkt utopie, Sparta legt flink wat minder op tafel'

'Vijf miljoen voor Stanciu blijkt utopie, Sparta legt flink wat minder op tafel'

17-01-2018 14:08
12

De wegen van RSC Anderlecht en Sparta Praag zijn zo goed als gescheiden. Sparta Praag neemt de recordaankoop van de Brusselaars over om hem ook in Tsjechië tot recordaankoop te bombarderen. Over het bedrag dat Anderlecht vangt, heerst wel onduidelijkheid.

De voorbije dagen ging men ervan uit dat paars-wit zo'n vijf miljoen euro zou recupereren van de bijna tien miljoen die het anderhalf jaar geleden op tafel legde. Onder meer Het Laatste Nieuws is ervan overtuigd dat dat bedrag klopt. In Tsjechië klinken de geluiden echter helemaal anders.

iSport maakt gewag van een som van 96 miljoen kronen. Dat komt in euro neer op 3,75 miljoen, toch een kwart minder van wat Anderlecht hoopte te krijgen. De recordkampioen kan het geld goed gebruiken, aangezien de club uitgaande transfers nodig heeft om inkomend iets te realiseren.

Overigens zal Stanciu net als bij zijn aankomst in ons land ook in Tsjechië hoge verwachtingen met zich meetorsen. Nooit in de geschiedenis betaalde een Tsjechische club namelijk meer voor een voetballer dan Sparta zal doen voor de Roemeen.

No Poll