UPDATE: 'Stanciu verlaat Brussel, RSCA ontvangt nog miljoenen voor Roemeen'

UPDATE: 'Stanciu verlaat Brussel, RSCA ontvangt nog miljoenen voor Roemeen'

13-01-2018 22:33
25

Nicolae Stanciu zal niet lang meer een speler van RSC Anderlecht zijn. De Roemeen is op weg naar het Tsjechische Sparta Praag, dat zijn bod op de aanvallende middenvelder opnieuw heeft verhoogd.

Eerder klonk het dat Anderlecht zo'n bod van vijf miljoen euro kreeg voor Stanciu. Niet naar de zin van paars-wit, dat eerder mikte op een prijs van rond de zeven miljoen euro. Sparta Praag zou dat bod met enkele bonussen en garanties opnieuw hebben verhoogd. Volgens Het Nieuwsblad is de deal rond de overgang van Stanciu daardoor nu helemaal rond.

De Brusselaars recupereren daardoor een groot deel van de som die het in Stanciu investeerde. De overgang zou dit weekend nog definitief afgerond moeten worden. Na zijn transfer kan Anderlecht de transfermarkt opgaan met wat meer kapitaal in de geldbuidel.

Lees ook: "Ik hoop echt dat hij laat inzien dat Anderlecht een fout maakte"

Update 22:33 uur: De Roemeense journalist Emmanuel Rosu is er zeker van, Stanciu trekt naar Sparta Praag. De Brusselaars zouden een som van vijf miljoen euro ontvangen voor de middenvelder. Bij de deal zijn er ook geen bonussen gemoeid, dat bevestigde zijn makelaar. De transfer zou zondag nog afgerond worden.