'Belgische topclub ziet kans en doet navraag bij Argentijnse international'

'Belgische topclub ziet kans en doet navraag bij Argentijnse international'

14-01-2018 20:37
2

Er staat de komende weken nog heel wat te gebeuren op de transfermarkt. Verschillende Belgische clubs zoeken nog naar verdedigende versterking. Dat zou weleens Facundo Roncaglia kunnen worden.

Eerder dit weekend raakte al bekend dat Matheus Doria op het verlanglijstje staat van een Belgische club. De eenmalige Braziliaanse international is echter niet de enige. Ook de dertigjarige Argentijn Facundo Roncaglia werd gecontacteerd door een Belgische club. Dat geeft hij toe tegenover La Voz de Galicia.

Er is echter concurrentie, want ook teams uit Turkije en Italië denken aan de Argentijn. De verdediger speelt dit seizoen voor Celta de Vigo, maar is daar geen onbetwistbare basisspeler meer. Hij zou dan ook aangestuurd hebben op een vertrek. In het verleden kwam hij ook uit voor Genoa, Fiorentina, Boca Juniors en Estudiantes.

Welke Belgische club hem op het verlanglijstje heeft staan, is niet duidelijk. Anderlecht en Club Brugge zijn voorlopig de enige clubs die op zoek zijn naar een centrale verdediger.