Pech voor Cercle Brugge, Lierse kruipt door het oog van de naald

Pech voor Cercle Brugge, Lierse kruipt door het oog van de naald

14-01-2018 16:39
4

Lierse heeft zijn opdracht goed volbracht in 1B. Tubeke hield heel lang stand op het lisp, maar in de slotfase hield de thuisploeg de drie punten toch thuis.

Cercle Brugge zorgde zaterdag voor een schitterende ommekeer tegen Beerschot Wilrijk. Het leek met 2-0 te gaan verliezen, maar in de laatste tien minuten maakte het zowaar nog drie goals. Het zette Lierse zo ook meteen onder druk door voorlopig de leidersplaats te nemen.

Lierse leek tegen Tubeke op rozen te zitten na een heel vroege goal van Bourdin, maar Nirisarike maakte na tien minuten al gelijk. Net toen Cercle de koppositie leek over te nemen maakte Lierse toch nog de winning goal. 2-1 in minuut 89, een goal van Nico Binst.

Lierse blijft zo nog altijd één puntje voor in de strijd om de periodetitel. Lierse en Cercle lijken de enige kandidaten te worden voor die titel, want de derde (Beerschot Wilrijk) staat al op liefst acht punten. OHL en Union, die allebei negen punten hebben, spelen wel straks nog. Volgende week spelen Cercle en Lierse overigens tegen elkaar.