'RB Leipzig vestigt transferrecord: 18 miljoen euro voor 16-jarig supertalent'

'RB Leipzig vestigt transferrecord: 18 miljoen euro voor 16-jarig supertalent'

14-01-2018 15:40
4

RB Leipzig staat op het punt de absolute hoofdprijs te betalen voor één van Europa's grootste talenten. Umaro Embalo moet Benfica verruilen voor de Duitse club.

Dat meldt BILD zondag. Embalo was afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Manchester United, maar dat ging uiteindelijk niet door. RB Leipzig ziet nu zijn kans schoon. Ralf Rangnick (foto), sportief directeur bij de Duitse club, vloog dinsdag naar Lissabon om met Embalo te onderhandelen over een transfer.

De kans is volgens BILD groot dat Embalo toehapt en deze maand nog zijn handtekening zet onder een contract in Leipzig. De zestienjarige buitenspeler geldt als het grootste talent van Portugal. Ook Real Madrid en FC Barcelona hebben interesse, maar het plan dat in Duitsland voor hem klaarligt zou hem over de streep trekken.

Met de deal tussen RB Leipzig en Benfica is naar verluidt achttien miljoen euro gemoeid. Daarmee wordt Embalo de duurste zestienjarige aller tijden. Op dit moment is Theo Walcott dat nog. Hij kostte Arsenal in 2006 een slordige 10,5 miljoen euro.