Trekt Devroe mee naar Anderlecht? Coucke geeft een hint bij nieuwjaarsreceptie

Trekt Devroe mee naar Anderlecht? Coucke geeft een hint bij nieuwjaarsreceptie

06-01-2018 10:43
3

Marc Coucke wordt per 1 maart de nieuwe voorzitter van Anderlecht. De grote vraag is of Luc Devroe eveneens KV Oostende zal verruilen voor paars-wit. Het Laatste Nieuws schrijt dat Coucke een kleine hint gaf op de nieuwjaarsreceptie van KVO.

Coucke deed vrijdag zelf niet het woord en liet de speech over aan algemeen directeur Patrick Orlans. De uittredend voorzitter sprak eerder op de avond wel met een groep supporters. HLN ving op dat Coucke nog geen opvolger heeft gevonden. Hij zou hopen op een collectief van zakenmensen, maar sluit naar verluidt een buitenlandse overname niet uit. Coucke zou zelf nog wel aan KVO verbonden willen blijven door negen procent van de aandelen in handen te blijven houden. Verder wil hij volgens de krant eigenaar blijven van de Versluys Arena.

Hoewel het nog niet is bevestigd door de partijen, ziet het er naar uit dat sportief directeur Luc Devroe in het spoor van Coucke meegaat naar Anderlecht. De voorzitter gaf een hint door te stellen dat 95 procent van het personeel na zijn afscheid bij KVO zal blijven. Er zullen dus vertrekken volgen. Het ziet er daarmee slecht uit voor Herman Van Holsbeeck, die op 1 maart waarschijnlijk bedankt zal worden voor bewezen diensten.