Broos heeft diepe spijt dat hij neen zei tegen de Rode Duivels

Broos heeft diepe spijt dat hij neen zei tegen de Rode Duivels

03-01-2018 16:52
3

Hugo Broos vierde in zijn loopbaan grote successen als coach. Hij werd drie keer landskampioen, won twee keer de nationale beker en veroverde in 2017 nog de Afrika Cup met Kameroen. De kers op de taart ontbreekt op zijn CV. Broos (65) was namelijk nooit bondscoach van de Rode Duivels, Die gouden kans liet hij tot zijn grote spijt liggen.

"Ik heb spijt dat ik neen gezegd heb tegen de Rode Duivels toen mij na het WK 2002 gevraagd werd om Robert Waseige, die naar Standard ging, op te volgen. Ik heb geweigerd omdat ik nog vijf jaar onder contract lag bij Moeskroen en Jean-Pierre Detremmerie, toen voorzitter van Moeskroen, furieus was toen hij hoorde dat ik bondscoach kon worden", vertelt Broos de opvallende anekdote in La Dernière Heure.

De keuze is het tot op de dag van vandaag blijven achtervolgen. "Ik heb dus neen gezegd en daar heb ik tot op vandaag spijt van. Zeker omdat ik drie weken later toch Moeskroen verlaten heb om trainer te worden van Anderlecht. Die breuk met Moeskroen heeft me veel problemen bezorgd met Detremmerie'', aldus Broos.

Lees ook: Broos liep nieuwe job als bondscoach mis: "Hij hielp het naar de knoppen"