'Opvolger van Clement komt mogelijks van Club Brugge, ex-Standardman weigert'

'Opvolger van Clement komt mogelijks van Club Brugge, ex-Standardman weigert'

29-12-2017 08:30
6

Waasland-Beveren weet wat doen tijdens de winterstop. De mannen van de Freethiel zijn druk in de weer met het zoeken naar een geschikte opvolger voor Philippe Clement. Hun coach verliet hen twee weken geleden voor een avontuur bij Racing Genk. Ondertussen werden wee kandidaten gespot aan het stadion.

De Wase club liet het eerder al verstaan: het hoopt tegen uiterst 5 januari – wanneer de spelerskern de trainingen zal hervatten – hun nieuwe coach te mogen voorstellen. De voorbije dagen passeerden al heel wat trainers langs de Freethiel, maar witte rook is er vooralsnog niet. Het Nieuwsblad komt vrijdag echter met twee nieuwe namen naar buiten.

Zo zou Sven Vermant (44) – momenteel de beloftentrainer van Club Brugge – één van de kandidaten zijn. Opmerkelijk, want ook Clement werd weggeplukt bij Blauw-Zwart. Een tweede naam die opduikt, is die van Peter Hyballa (42). De Duitse leermeester werd vorige week nog ontslagen bij het Nederlandse NEC.

Wie alvast niet die de nieuwe trainer wordt, is Ivan Vukomanovic. De Servische ex-trainer van Standard werd gepolst, maar tot een akkoord komt het wellicht niet. Ook Karel Fraeye werd uitgenodigd voor een gesprek, maar ook hij wordt normaal gezien niet de nieuwe hoofdcoach van Waasland-Beveren.