Bölöni ergert zich dood aan 'dikke' transfers: Wegen meer dan 100 kilo

Bölöni ergert zich dood aan 'dikke' transfers: "Wegen meer dan 100 kilo"

26-12-2017 18:30
1

Het is geen geheim dat Laszlo Bölöni de conditie van zijn spelers van kapitaal belang vindt. Helaas heeft niet iedereen die boodschap begrepen. Bij Het Laatste Nieuws zegt Bölöni rechtuit dat twee zomertransfers met overgewicht sukkelen.

De Roemeen neemt geen blad voor de mond: Obbi Oulare en Moustapha Bayal Sall moeten vermageren. "Obbi legde samen met drie andere spelers fysieke testen af. Hij is intussen gezond, maar net als bij de voorbereiding, moet hij ook nu hernemen met te veel kilo’s. Dat is een serieuze handicap. Hetzelfde geldt voor Sall. Ze wegen allebei meer dan 100 kilo. Dat is de realiteit. Dit is niet nieuw. Zij slepen dat overgewicht al jaren mee. Om het écht aan te pakken heb je een andere mentaliteit nodig."

Bölöni heeft wel meer nieuwkomers die nog niet topfit zijn. "Een groot aantal van onze spelers, eender van waar ze komen, heeft al een hele tijd geen reeks wedstrijden van een serieus niveau meer gespeeld. Anderen hebben nooit in een echte profcompetitie gevoetbald. Dat is de waarheid."

Hij stelt evenwel vooral de mentaliteit van sommige spelers in vraag. "Sommigen passen zich goed aan zoals Batubinsika, Borges, Bolat, Owusu of Hairemans, Corryn en Haroun. Dat is niet het geval voor iedereen. Het vergt een aanpassing en een gezonde dosis karakter. Dat is blijkbaar voor sommige jongens een probleem."