Zonder Clement lukt het niet meer: Eupen verrast tegen Waasland-Beveren

Zonder Clement lukt het niet meer: Eupen verrast tegen Waasland-Beveren

26-12-2017 16:23
1

Waasland-Beveren heeft ook zijn tweede wedstrijd na het vertrek van Philippe Clement niet kunnen winnen. Op het veld van rode lantaarn Eupen gingen de Waaslanders met 1-0 onderuit.

De thuisploeg nam de bovenhand in de aanvangsfase, maar had geluk toen Waasland-Beveren na tien minuten een opgelegd kans miste. Boljevic kwam oog in oog met Van Crombrugge. De winger joeg het leer echter onbesuisd over. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd, maar Eupen was gevaarlijk op de counter. 

Tirpan vond Leye in de kleine rechthoek, maar de Senegalees kon niet besluiten. Na de pauze kwamen de bezoekers steeds beter in de partij. Morioka nam een vrije trap voor zijn rekening en trapte die pardoes op de paal. Eupen haalde opgelucht adem, maar bleef af en toe zelf dreigen. Lazare mikte net naast de kooi van Roef.

Waasland-Beveren probeerde het tij te keren met enkele wissels en kreeg op het einde van de match een beetje hulp van Eupen. Schouterden pakte zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Daar leek de thuisploeg weinig hinder van te hebben, want ze bleven dreigen. Een vrije trap van Garcia ging maar rakelings over.

In de slotfase viel de bal dan toch een keer goed. Aanwinst Raspentino joeg een afgeweken voorzet van dichtbij voorbij Roef en bezorgde Eupen een broodnodige overwinning. Door het verlies van KV Mechelen ligt de degradatiestrijd weer helemaal open. Eupen volgt nu op amper twee puntjes van Malinwa.