Lokeren deelt een keiharde dreun uit aan KV Mechelen, waar de crisis compleet is

Lokeren deelt een keiharde dreun uit aan KV Mechelen, waar de crisis compleet is

26-12-2017 16:22
1

KSC Lokeren heeft het jaar met een goed gevoel afgesloten. De mannen van Peter Maes waren met 2-0 te sterk voor KV Mechelen, dat met veel stress het nieuwe jaar tegemoet ziet.

Voor beide ploegen stond er de nodige druk op deze match en de nervositiet was goed te merken in de eerste helft. Er werd erg veel balverlies geleden. Grote mogelijkheden waren dan ook schaars. Nicklas Pedersen liet nog de grootste kans liggen door een slechte aanname. Lokeren kon eigenlijk alleen echt dreigend worden met een krulschot van Robin Söder. Colin Coosemans liet zich echter niet verrassen in de verre hoek.

De tweede helft bracht nauwelijks beterschap qua spel. Hassane Bandé werd eindelijk eens in stelling gebracht, maar de man van tien miljoen euro besloot in minuut 70 op de voeten van Davino Verhulst. Deze misser kwam hem duur te staan, want vijf minuten later was het wel raak aan de overkant. Invaller Bob Straetman stond koud in het veld toen hij een perfecte voorzet van Steve De Ridder binnenduwde. Straetman had in de ultieme slotfase nog recht op een penalty, maar Delferière floot niet. Gelukkig voor de thuisploeg gooide Söder de match vanuit de counter alsnog in het slot: 2-0.

Lokeren kan zo dankzij Straetman met een opgelucht gevoel de winterstop in. Met 7 op 9 punten uit de laatste drie duels hebben de Waaslanders weer de aansluiting met de middenmoot gevonden en is er voorlopig weer even de rust in de tent. Bij KV Mechelen zal een compleet andere stemming heersen. Eupen was thuis Waasland-Beveren de baas, waardoor het verschil met de rode lantaarn nog amper twee punten bedraagt. Mechelen moet zich in 2018 opmaken voor een zware degradatiestrijd.