Teodorczyk wordt door de mangel gehaald door Camps: 'Uitstraling van dorsvlegel'

Teodorczyk wordt door de mangel gehaald door Camps: 'Uitstraling van dorsvlegel'

20-12-2017 09:34
6

Kevin De Bruyne staat op het punt om zijn salaris bij Man City serieus te verhogen. De middenvelder wordt beloond voor zijn goede prestaties. Niet meteen een slechte zet, zo vindt Hugo Camps. Dat andere spelers een hoog loon verdienen vindt hij dan weer ontoelaatbaar.

'Wie applaudisseert voor de kunstjes van Kevin bij Manchester City moet niet zeuren over de prijs', schrijft hij in Het Laatste Nieuws. 'De marktconforme identiteit van de Premier League is ietsje anders dan die van Waasland-Beveren. Niet dagloners uit de haven, maar televisiezenders en investeerders hebben het voetbal opgezadeld met ongrijpbare geldstromen.'

'Ik kan alleen maar juichen dat een Vlaamse boerenjongen met appelwangen een graantje uit deze overdadige trog mag meepikken. De schoonheid die hij wekelijks aanlevert, is trouwens onbetaalbaar', klinkt het.

Teodorczyk
Ook in België zijn er een paar spelers die enorm hoge lonen krijgen. Daar heeft Camps het moeilijker mee. 'Ik word opstandiger van het salaris voor een stoethaspel als Teodorczyk bij Anderlecht dan van het veelvoud van De Bruyne', aldus Camps.

'Bij de Rode Duivel vind je nog de exorbitante schoonheid van een kunstenaar, in de spits van Anderlecht doemt met moeite een wroetmachine op. Teo heeft de uitstraling van een dorsvlegel (een houten landbouwwerktuig), De Bruyne is zelf goudgele gloed van graan', besluit hij.