Preud'homme ziet het somber in voor RSCA: Club Brugge wordt kampioen

Preud'homme ziet het somber in voor RSCA: "Club Brugge wordt kampioen"

18-12-2017 08:15
18

Michel Preud'homme was een aandachtig toeschouwer in de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De ex-trainer van Club was voor Het Laatste Nieuws even analist. Hij zag ook dat zijn ex-ploeg het Anderlecht bijzonder moeilijk maakte.

Anderlecht werd met een zware 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. Een teleurstelling voor Michel Preud'homme, die de Brusselaars geen vuist zag maken. "Ik zie geen revolte. Niemand toont een vuist. En van het middenveld, toch met voetballers als Sven Kums en Sofiane Hanni, komt níks. Robert Beric is nog de enige die zijn hoofd boven water kan houden."

Bij Anderlecht hoopte men op beterschap na de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck. Die lijkt er echter niet te komen. "Je moet Hein tijd geven. Het meest alarmerende is dat de ploeg helemaal uit elkaar valt bij de minste tegenslag. Club, daarentegen, is o zo solide", vertelt Preud'homme.

Volgens hem is de titelstrijd dan ook al gestreden. "Zij zullen hun voorsprong op Anderlecht niet meer prijsgeven, denk ik. Charleroi kan weliswaar elke topclub in één match verrassen, maar om ganse play-offs op hetzelfde niveau te spelen...? Club wordt kampioen", aldus Preud'homme.