Dury kwaad: Ik vind dat het niet kan dat die bal niet op de stip gaat

Dury kwaad: "Ik vind dat het niet kan dat die bal niet op de stip gaat"

17-12-2017 23:46
2

Francky Dury is not amused na de nederlaag van zijn Zulte Waregem tegen Royal Antwerp FC (1-2). Hoewel zijn ploeg geen al te beste prestatie afleverde, had ze toch kunnen winnen als de scheidsrechter zijn plicht had vervuld, aldus Dury.

"De start was beslissend. Door een overbodige overtreding kreeg Antwerp een penalty. Ons vertrouwen verminderde tegen een ploeg die stevig op haar benen staat. Na balverlies en verkeerd uitstappen maakte Antwerp de 0-2, wat het nog zwaarder maakte", reageert de coach bij Sporza.

"Wij hadden na de rust een strafschop moeten krijgen voor een fout op Olayinka", snijdt Dury een cruciaal moment uit de tweede helft aan. "Het was eenzelfde fase als Diaby tijdens Club-Anderlecht. Dat is het verschil tussen Club Brugge en Zulte Waregem. Ik vind dat het niet kan dat die bal niet op de stip gaat", klinkt hij boos.

"Maar goed, we scoorden wat later toch de 1-2. We zijn er nog vol voor gegaan, maar tegen een stevig geheel met vertrouwen lukt het dan niet. Ik kan mijn spelers echt niks verwijten. We zouden gewoon eens 2 keer na elkaar moeten winnen, zonder baloverwicht en zonder het te verdienen", geeft Dury zijn kerstwensen alvast door.