Groot nieuws: Pro League wil videoref bij alle matchen in de Jupiler Pro League

Groot nieuws: Pro League wil videoref bij alle matchen in de Jupiler Pro League

14-12-2017 15:47
3

De Pro League wil dat vanaf volgend seizoen bij iedere match in de Jupiler Pro League een videoref aanwezig is. Onder voorbehoud dat de FIFA doorgaat met de nieuwste innovatie in het voetbal. Dat maakte journalist Gert Geysen bekend via Twitter.

Onze Jupiler Pro League is één van de Europsese competities waar het VAR-systeem zijn intrede heeft gedaan. De introductie van het systeem verloopt echter verre van vlekkeloos. Zo ontstonden er dit seizoen al talloze discussie na enkele discuscutabele beslissingen in wedstrijden, waarin de arbitrage gebruik kon maken van de videohulp.

Een ander probleem is de beperkte inzetbaarheid van de videoref. De bond probeert ervoor te zorgen dat elke club over het hele seizoen in drie thuis- en drie uitwedstrijden over een videoref beschikt. Mede om deze reden kan het gebeuren dat er zondag géén videoref aanwezig zal zijn bij de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Een beslissing die op veel onbegrip kwam te staan. Door in de toekomst het systeem bij alle wedstrijden in te voeren, wil de Pro League dergelijke ophef voorkomen.