Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

woensdag 13 december 2017 om 08:34

Standard is bijzonder ambitieus. De Rouches willen niet alleen sportief, maar ook extrasportief imponeren. Een vernieuwd Sclessin zou daarbij moeten helpen.

Standard heeft een vernieuwd Sclessin opnieuw in the picture gebracht. De Rouches hopen in 2026 te kunnen voetballen in een stadion met 35.000 zitjes. De plannen voor het nieuwe Sclessin werden voorgesteld aan de buurtbewoners.

"We willen een voorbeeld zijn op Belgisch niveau", citeert Het Laatste Nieuws operationeel manager Alexandre Grosjean. "En ook internationale matchen aantrekken, zoals die van de Rode Duivels." Nu het Eurostadion er niet dreigt te komen, wil Standard één van de aanbieders worden van de Rode Duivels.

Veel protest
De vernieuwingen zijn echter nog niet voor meteen. De plannen zijn er, maar er is ook heel wat protest. Vooral de mobiliteitsproblematiek zorgt voor protest bij de buurtbewoners. "Het nieuwe ontwerp gijzelt de buurt gewoonweg, in plaats van eerst naar onze noden te luisteren", reageerde een vrouw.

In het meest ideale scenario kan er ten vroegste in 2020 begonnen worden met de verbouwingen. In 2026 zou het stadion dan helemaal af geraken. Het wordt dus nog wel een tijdje wachten vooraleer de Rouches en de Rode Duivels in een vernieuwd Sclessin spelen.

Plaats een reactie

Toca +19434
woensdag 13 december 2017 om 08:54
Niks maar dan ook niks is hier mogelijk in ons apenland zonder dat er zeikerds zijn die komen zagen. Zelf een relatieve kleine uitbreiding als in Luik lukt blijkbaar niet. Hoe triest is dat eigenlijk.
Vind ik leuk
Drekovic +6373
woensdag 13 december 2017 om 10:36
Wat denk je , verhuizen we naar Barcelona , veel goed weer, als men spreekt van een nieuw stadion staat dat er een jaar nadien , vraagt men om een uitbreiding is men bezig voor de goedkeuring er is en niemand reclameert en we kunnen nog goede voetbal zien .
Vind ik leuk
Toca +19434
woensdag 13 december 2017 om 10:52
Zolang we niet gaan samenwonen is het goed voor mij. :-)
Vind ik leuk
SD +3555
woensdag 13 december 2017 om 10:03
Ik zou voor geen geld in die grauwe buurt willen wonen; maar blijkbaar zijn er toch buurtbewoners of zijn dat holbewoners?
Vind ik leuk
Bart1999 +1368
woensdag 13 december 2017 om 10:44
Ze kunnen beter die krotten in een straal van een kilometer rond dat stadion platgooien en er parking van maken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik