Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

13-12-2017 08:34
1

Standard is bijzonder ambitieus. De Rouches willen niet alleen sportief, maar ook extrasportief imponeren. Een vernieuwd Sclessin zou daarbij moeten helpen.

Standard heeft een vernieuwd Sclessin opnieuw in the picture gebracht. De Rouches hopen in 2026 te kunnen voetballen in een stadion met 35.000 zitjes. De plannen voor het nieuwe Sclessin werden voorgesteld aan de buurtbewoners.

"We willen een voorbeeld zijn op Belgisch niveau", citeert Het Laatste Nieuws operationeel manager Alexandre Grosjean. "En ook internationale matchen aantrekken, zoals die van de Rode Duivels." Nu het Eurostadion er niet dreigt te komen, wil Standard één van de aanbieders worden van de Rode Duivels.

Veel protest
De vernieuwingen zijn echter nog niet voor meteen. De plannen zijn er, maar er is ook heel wat protest. Vooral de mobiliteitsproblematiek zorgt voor protest bij de buurtbewoners. "Het nieuwe ontwerp gijzelt de buurt gewoonweg, in plaats van eerst naar onze noden te luisteren", reageerde een vrouw.

In het meest ideale scenario kan er ten vroegste in 2020 begonnen worden met de verbouwingen. In 2026 zou het stadion dan helemaal af geraken. Het wordt dus nog wel een tijdje wachten vooraleer de Rouches en de Rode Duivels in een vernieuwd Sclessin spelen.