Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

  Standard wil Rode Duivels helpen, maar er is heel wat protest in Luik

  woensdag 13 december 2017 om 08:34

  Standard is bijzonder ambitieus. De Rouches willen niet alleen sportief, maar ook extrasportief imponeren. Een vernieuwd Sclessin zou daarbij moeten helpen.

  Standard heeft een vernieuwd Sclessin opnieuw in the picture gebracht. De Rouches hopen in 2026 te kunnen voetballen in een stadion met 35.000 zitjes. De plannen voor het nieuwe Sclessin werden voorgesteld aan de buurtbewoners.

  "We willen een voorbeeld zijn op Belgisch niveau", citeert Het Laatste Nieuws operationeel manager Alexandre Grosjean. "En ook internationale matchen aantrekken, zoals die van de Rode Duivels." Nu het Eurostadion er niet dreigt te komen, wil Standard één van de aanbieders worden van de Rode Duivels.

  Veel protest
  De vernieuwingen zijn echter nog niet voor meteen. De plannen zijn er, maar er is ook heel wat protest. Vooral de mobiliteitsproblematiek zorgt voor protest bij de buurtbewoners. "Het nieuwe ontwerp gijzelt de buurt gewoonweg, in plaats van eerst naar onze noden te luisteren", reageerde een vrouw.

  In het meest ideale scenario kan er ten vroegste in 2020 begonnen worden met de verbouwingen. In 2026 zou het stadion dan helemaal af geraken. Het wordt dus nog wel een tijdje wachten vooraleer de Rouches en de Rode Duivels in een vernieuwd Sclessin spelen.

  Plaats een reactie

  Toca +33813
  woensdag 13 december 2017 om 08:54
  Niks maar dan ook niks is hier mogelijk in ons apenland zonder dat er zeikerds zijn die komen zagen. Zelf een relatieve kleine uitbreiding als in Luik lukt blijkbaar niet. Hoe triest is dat eigenlijk.
  Vind ik leuk
  SD +8795
  woensdag 13 december 2017 om 10:03
  Ik zou voor geen geld in die grauwe buurt willen wonen; maar blijkbaar zijn er toch buurtbewoners of zijn dat holbewoners?
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1449
  woensdag 13 december 2017 om 10:44
  Ze kunnen beter die krotten in een straal van een kilometer rond dat stadion platgooien en er parking van maken.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws