De strijd tussen Clasie en Nakamba barst los : Hij is een betere voetballer

De strijd tussen Clasie en Nakamba barst los : "Hij is een betere voetballer"

12-12-2017 14:30
3

Club Brugge staat momenteel zes punten voor op de tweede in de stand, Sporting Charleroi. Landskampioen Anderlecht volgt al op tien punten van de competitieleider. Blauw-Zwart wordt vooral geroemd om zijn uitstekende middenveld, zeker nu ook Jordy Clasie steeds meer indruk maakt.

Ivan Leko zette afgelopen weekend Marvelous Nakamba op de bank, Clasie kreeg een basisplaats op het middenveld. De Nederlandse huurling speelde zich in de kijker en solliciteert steeds meer naar vaste stek in het elftal. De strijd tussen beide spelers zou wel eens groot kunnen worden, dat denkt ook Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine.

De hoofdredacteur van het weekblad schat de Nederlander zelfs nog een trapje hoger in dan het goudhaantje dat overkwam van Vitesse. "Clasie brengt dezelfde grinta en duelkracht als Nakamba, maar is een betere voetballer. Zonder Nakamba op te geven, want dat kan toch ook een zeer vervelende speler zijn om tegen te spelen", klinkt het.

Al hoeft die weelde absoluut geen nadeel te zijn voor Ivan Leko, integendeel zelfs. "Samen met Vormer en Vanaken stáát er iets op dat middenveld van Club Brugge. Het toont de rijkdom van dit Club Brugge, dat met Clasie erbij nog meer concurrentie en scherpte in de kern kreeg. Iets wat elke trainer wenst", besluit Sys.