Belgische club zet Bayat buitenspel bij transfer: Ik deed de onderhandelingen

Belgische club zet Bayat buitenspel bij transfer: "Ik deed de onderhandelingen"

10-12-2017 23:51
3

Als er een transfer in België gebeurt, is de kans groot dat Mogi Bayat er voor iets tussenzit. Toch wil niet elke club met de makelaar werken. Zo zette Standard de makelaar afgelopen zomer buitenspel bij één transfer.

De Rouches haalden afgelopen zomer Uche Agbo weg bij Standard. Volgens Bayat moet Standard hem daarvoor bedanken. "Standard kende de speler niet, ik stelde hem voor aan Renard en ik deed de onderhandelingen met de directie van Watford", zegt Bayat.

"Renard en Bruno Venanzi handelden de deal af, zonder mij, en ik gaf mijn akkoord aan de eigenaar van Watford om de deal toch te laten doorgaan”, klinkt het tegenover La Dernière Heure.

Bayat versus Renard
De makelaar ontving daardoor ook geen commissie. Dat zit hem toch wat dwars. "Olivier en Bruno deden wat zij dachten te moeten doen. De toekomst zal uitwijzen of Renard de goede weg kiest of niet met die methode."

"Als hij binnen twee jaar niet langer sportief directeur is van Standard en in zijn zetel thuiszit, dan heeft hij zich vergist. Als hij dan nog aan de slag is bij Standard en de Rouches staan in de top drie, dan heeft hij fantastisch werk geleverd", besluit hij.