'RSCA zoekt naar spits en volgt nu ook ex-target van Club Brugge en Standard'

  'RSCA zoekt naar spits en volgt nu ook ex-target van Club Brugge en Standard'

  Gepubliceerd: donderdag 7 december 2017 om 09:15do 07-12-2017 om 09:15

  Het staat zo goed als zeker vast dat Anderlecht zich in de winterstop gaat versterken met een nieuwe spits. De Brusselaars zijn druk bezig met scouten om het juiste type te vinden. Anderlecht zou volgens Het Nieuwsblad ook een Marokkaanse spits op de radar hebben staan.

  Het zou gaan om Achraf Bencharki, een 23-jarige spits van Wydad Casablanca. Bencharki is naar verluidt een polyvante aanvaller, want hij zo zou centraal als op de flanken uit de voeten kunnen. De tweevoudig international van Marokko (één goal) komt zaterdag op het WK voor clubs in actie tegen het Mexicaanse Pachuca FC, waar hij zal bekeken worden door een scout van paars-wit.

  Opvallend is dat Bencharki in juni nog gelinkt werd aan Club Brugge en Standard Luik. Bencharki bleef Casablanca echter trouw, nadat hij met acht goals en zeven assists een prima eerste seizoen kende bij Wydad Casablanca. De aanvaller zou in januari ook zijn opties uitgebreid afwegen, want met het oog op het WK wil hij vooral speelzekerheid. Bencharki viel in tijdens de beslissende kwalifcatiematch tegen Ivoorkust (0-2) en dus is het niet ondenkbaar dat hij mee naar Rusland gaat.

  Voor Anderlecht is het overigens een nadeel dat meerdere clubs interesse tonen in Bencharki. Zo zouden Borussia Dortmund en meerdere Franse clubs hem ook nauwlettend in de gaten houden.

  Plaats een reactie

  Hyperdrive +422
  donderdag 7 december 2017 om 10:32
  Centraal en op de flanken.
  Als het zo'n geweldenaar zou zijn, had ie al in het buitenland gespeeld.
  Vind ik leuk
  Bart1999 +1449
  donderdag 7 december 2017 om 12:24
  Zeker halen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws