Anderlecht-legende pleit voor realisme: Dat is onmogelijk

  Anderlecht-legende pleit voor realisme: "Dat is onmogelijk"

  woensdag 6 december 2017 om 22:02

  Anderlecht won dinsdagavond dan wel van Celtic (0-1), Europees overwinteren zit er niet voor de Brusselaars. Anderlecht-icoon Pär Zetterberg vindt dat de Belgische clubs zich niet te veel illusies moeten maken.

  Volgens de Zweed is het voor clubs uit kleinere competities onmogelijk om te concurreren met de grote kanonnen. "Voor landen als België en Nederland, de kleinere landen, is de Europa League de enige manier om ver te geraken. In de Champions League hebben de topclubs budgetten die tien keer groter zijn. Het is dus onmogelijk om dezelfde resultaten te halen als zij", vertelt Zetterberg aan RTBF.

  Gent stootte twee jaar geleden wel door naar de achtste finales. "Natuurlijk zijn er elk jaar verrassingen, zoals Gent twee jaar geleden. Maar we moeten niet gaan geloven dat een Belgische club in de toekomst in staat zal zijn om de halve finale of de kwartfinale van de Champions League te bereiken", is de Zweed realistisch.

  Plaats een reactie

  freeman +11511
  woensdag 6 december 2017 om 23:49
  Heel nuchtere vaststelling, waarbij we ons helaas moeten neerleggen !
  Vind ik leuk
  donderdag 7 december 2017 om 07:47
  Toch ene die realistisch is. Blijkbaar werkt het "accident de parcours" beetje verblindend...
  Zelfs de Europa league zou dit jaar onmogelijk zijn als je ziet wie er nu nog bijkomt.

  Ik vind dat we terug naar het oude systeem moeten. Kampioenen in kampioenenbal,bekerwinnaars bij bekerwinnaars en dan nog de Europa league met de league cup winnaars en 1 of 2 ploegen van elk land en ook geen gedoe met reekshoofden en degelijke. 1 pot en loten maar
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws