'Lukaku kent het verdict na zijn twee wilde trappen naar Brightonspeler'

'Lukaku kent het verdict na zijn twee wilde trappen naar Brightonspeler'

27-11-2017 14:45
4

In de wedstrijd tegen Brighton Albion & Hove liet Romelu Lukaku zich van zijn kleinste kant zien. Vlak voor het openingsdoelpunt trapte hij tot tweemaal achterwaarts na richting een verdediger van Brighton. De Rode Duivel mag zich in de handjes wrijven, want hij komt er vanaf zonder een schorsing.

Maandagmiddag zaten drie panelleden van de Engelse voetbalbond samen om zich te buigen over de trappen die Lukaku uitdeelde aan zijn rechtstreekse bewaker Gaetan Bong. De meningen waren verdeeld, ook bij verschillende ex-scheidsrechters. Sommigen wilden hem graag schorsen, anderen vonden het onnodig om hem daarvoor aan de kant te laten.

Pas 24 uur na de wedstrijd kwamen de Engelse media naar buiten met de beelden, voordien had bijna niemand het incidentje opgemerkt. Gelukkig voor Lukaku wordt hij nu dus niet gestraft. Misschien maar best voor onze Rode Duivel, want de fitte wereldspits Zlatan Ibrahimovic ligt op de loer om zijn plaats in te nemen. Zover kwam het gelukkig niet, al laat hij die reacties in de toekomst maar beter achterwege.