Ex-bondscoach vindt Leko en Clement één van de favorieten voor prestigieuze prijs

Ex-bondscoach vindt Leko en Clement één van de favorieten voor prestigieuze prijs

19-11-2017 09:32
3

Zondagnamiddag ontvangt Club Brugge Waasland Beveren. Een duel tussen twee trainers, Ivan Leko en Philippe Clement, die dit seizoen al meermaals geroemd zijn voor het voetbal dat ze hun ploegen laten spelen. In De Zondag blikt oud-bondscoach Aimé Antheunis vooruit.

Aimé Antheunis is vol lof voor beide trainers. "Clement doet het als trainer zeer goed bij Waasland-Beveren waar hij zijn ploeg aanvallend en herkenbaar voetbal laat spelen." Dat de twee coaches tijdens hun spelerscarrière ploegmaats waren, komt de match volgens Antheunis ten goede. "De coaches kennen elkaar goed. Dat zorgt voor extra spankracht."

Club Brugge, dat een uitstekende thuisreputatie heeft, begint aan de match als favoriet. Toch ziet Antheunis mogelijkheden voor Waasland-Beveren. "Ze kunnen Club straks pijn doen met aanvallend ingestelde spelers zoals Ryota Morioka, Isaac Kiese-Thelin en Opoku Ampomah. Anderzijds is het afwachten of de bezoekende verdediging de logische druk van Club Brugge kan opvangen."

Aimé Antheunis noemt de twee trainers laureaten voor de Trofee Raymond Goethals, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de trainer die qua werkwijze het meest op de gewezen succescoach lijkt. "Beiden zullen hoog eindigen in de rangschikking." De Trofee Raymond Goethals wordt in december uitgereikt.